Заради неработещия регистър на ражданията никой в държавата, включително министерството на

...
Заради неработещия регистър на ражданията никой в държавата, включително министерството на
Коментари Харесай

Едно сравнение показа тъжната картинка на ражданията в България! Ще се замисли ли някой важен?

Заради неработещия регистър на ражданията никой в страната, в това число министерството на опазването на здравето, към момента не знае какъв брой деца са се родили у нас през миналата година. 

Проучване на bTV демонстрира, че има спад в раждаемостта и в трите най-големи софийски АГ лечебни заведения през 2018 година спрямо 2017 г.  С над 8% по-малко деца са се родили в  най-голямата АГ болница в столицата " Майчин дом ".

В другите столични лечебни заведения и в страната като цяло резултатите са почти същите. 

Две бебета проплакаха в новогодишната нощ в най-голямата АГ болница у нас

" Възрастовата група над 35 години. Относителният дял на ражданията в тази възраст нараства. Раждания до 18-годишна възраст – втора група. Относителният дял на ражданията в тази група нараства.  И трето относителния дял на ражданията сред 18 и 35-годишна възраст понижава. А в действителност това е най-хубавата възраст за раждане ", изяснява доктор Анатолий Дуковски от АГ " Майчин дом ".

По думите му на практика това структурно разграничение не е положително. Излиза, че раждат по-възрастните дами и тези в пубертетна възраст, деца на по 16 -17 години.

Заради неработещия регистър пожелаваме данни от здравната каса за броя на платените пътеки за раждане през 2018 година От данните на касата излиза наяве, че за интервала от януари до началото на декември в България са платени над 53 хиляди раждания, на фона на над 58 хиляди за миналата година.  Или спад от съвсем 8% по отношение на 2017-та. Ражданията отвън платените от касата са по-скоро изключение. 

Наличните към този момент данни подсказват, че 60 хиляди бебета ще е мъчно достижима численост за 2018-а.  При към 110 хиляди умряли.

На година в България се раждат толкоз деца, колкото да  изпълнят 5 пъти потенциала на зала сцена " Армеец ". За една година умират хора, колкото 9 пъти потенциала на тази зала. Така всяка година популацията понижава 4 пъти колкото потенциала на тази спортна зала.

Д-р Дуков от " Майчин дом " счита, че по-притеснително от спада на раждаемостта е увеличаващият се брой на деца, които раждат деца, даже в София. 

Официалните данни за броя на родените у нас ще са известни чак през април.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР